NEWT wandelweek in Oosterijk

Algemene informatie voor elke NEWT (Naked European WalkingTour)


Datum: 
De NEWT duurt een week en zal plaatsvinden van 1-8 augustus 2020


Locatie:
In de Oostenrijkse Alpen, een week naakt wandelen, ergens ten oosten van Innsbruck.


Accommodatie:
Hut: de hutgroep overnacht in een chalet, op een rustige locatie, zodat er voldoende privacy is. Er wordt overnacht in 2-6 persoonskamers. In de hut is voldoende sanitair aanwezig. Er wordt gezamenlijk gekookt en samen houdt men de hut ook netjes (corveediensten). Linnengoed en handdoeken meenemen. Vanuit de hut worden mooie dagtochten gemaakt. Soms direct vanuit de hut, soms gaat de groep met de auto naar een startplek.

Tent:  de tentgroep overnacht in tenten, die je de hele tour met je mee moet nemen, inclusief mat en slaapzak. Probeer een lichtgewicht tent te vinden. Jack Wolfskin heeft een lichtgewicht tent, type Gossamer, die redelijk geprijsd is (ca. € 90, -). Er zijn veel andere tenten op de markt. Het is aan jou hoeveel je wilt uitgeven en
wat voor kwaliteit je wilt. Jij neemt de definitieve beslissing. In sommige gevallen zullen we tijdens de tour in hutten slapen. Ze zijn over het algemeen van de Alpenverein en kosten tussen de € 20, - en € 25, - per nacht.


Eten:
Hut: in de hutgroep wordt er elke dag met de groep gekookt. Steeds weer een ander team maakt de vooraf geplande maaltijd klaar. De verzorging is all inclusive; dat betekent drie maaltijden en all drankjes (water, fris, wijn, bier). Bij het ontbijt kun je een lunchpakket maken. Onderweg wordt er soms op een terras iets gegeten of gedronken.

Tent: je moet eten voor een paar dagen meenemen en minstens een dag water bij je hebben. Overdag kunnen we proberen de wandelingen op die manier te plannen, dat we een restaurant en of een klein dorp bezoeken om wat
boodschappen te doen. Dat is niet zeker, dus wees bereid om eten voor enkele dagen mee te nemen. Denk aan worstjes, gedroogde maaltijden, enz. Denk ook aan een brander, pannen, bord, kop en bestek. Het is een goed idee om over deze dingen te communiceren, omdat het misschien mogelijk is om sommige van deze dingen te delen zodat je minder bagage mee hoeft te nemen (met 10 mensen hebben we geen 10 branders nodig).


Route:
werkelijke route en startpunt wordt nader bepaald.

Hut: de hutgroep maakt elke dag een andere tocht. Soms wordt er vertrokken bij de hut, soms gaat de groep met de auto naar een startpunt om de wandeling te beginnen.

Tent: We zullen twee driedaagse tochten maken. De rest van de nachten hebben we samen met de hut-groep doorgebracht. We kunnen kamperen op de grond van de hut. De eigenaar brengt ons daar een klein bedrag voor in
rekening.


Moeilijkheidsgraad:
Hoewel de exacte wandelingen tot de week van de wandeling nog niet geheel vast staan, zijn we van plan aangename routes te kiezen, over goed gemarkeerde paden. We zullen het niet te moeilijk maken, maar we moeten er rekening mee houden dat we in de bergen zullen wandelen, dus goede schoenen en een redelijke conditie zijn gewenst. De bedoeling is om de wandelingen voor iedereen aantrekkelijk te maken. Ook moedigen wij aan om een mooie mix van mannen en vrouwen in de groep te krijgen.

Over het algemeen loopt de tentgroep 10-12 km per dag (vlak), wat genoeg is in de bergen. Elke 100 meter klimmen is 1 km plat, dus je kunt deze kilometers toevoegen aan de totale afstand. De hutgroep loop dagelijks 15-18 km, maar dat is zonder bagage.

Vooraf worden enkele routes gepland, maar eenmaal ter plaatse zullen we onze definitieve beslissing nemen en zal mede afhankelijk zijn van het weer.


Kleding:
Meestal zijn we naakt, op de bergpaden en op de bergtoppen, als het weer het toelaat. Kleding wordt meestal gedragen in de bebouwde kom en/of bij het bezoek van een herberg of Gasthof. De gebruikelijke richtlijn (geen regel), die voor de meeste situaties goed lijkt te werken, is: asfalt = kleding ; geen asfalt = geen kleding.


Schoenen:
Wandelschoenen zijn een must om mee te nemen. Zonder goede schoenen voor de bergen, kun je niet deelnemen aan de wandelingen.


Weer:
De zon in de Alpen kan erg sterk zijn, vooral op hoogte. Zonnebrandcrème en bescherming zoals hoed, zonnebril, etc. worden sterk aanbevolen. Het weer kan heel snel veranderen in de Alpen, dus een nooddeken kan nuttig zijn, evenals een regenbestendige jas of een paraplu. Het liefst dragen we geen kleding, maar soms is het nodig. Probeer wat lagen kleding mee te nemen, die je onder de verschillende weersomstandigheden kunt gebruiken.


Insecten:
Muggen, ze vliegen rond met slechts één doel: hun naaldachtige snuit in jouw blote huid steken. Anti-muggenvloeistof is een noodzakelijk onderdeel van je wandeluitrusting als je in de Alpen wandelt.


Media:
dit is geen privé / geheime clubwandeling voor nudisten. Doe alsjeblieft niet mee als niet gefotografeerd wil worden. Iedereen die aan de NEWT meedoet, gaat aanvaardt impliciet akkoord te gaan dat we foto's van dit avontuur gaan maken. Deze foto's kunnen gepubliceerd worden, om anderen, zoals jij, aan te moedigen hetzelfde te doen. Natuurlijk, als je foto-angst hebt en nog steeds mee wilt gaan, dan adviseren we je beleefd dat je je achter
een boom verschuilt wanneer er een camera verschijnt. Natuurlijk houden we altijd rekening met punten als "dit is mijn goede kant", "doe alsjeblieft geen close-up van het puistje op mijn neus", "geen foto's als ik voorover buig, alsjeblieft" en dergelijke redelijke verzoeken.


Disclaimer: 
Dit is een informele wandeling georganiseerd door gelijkgestemde mensen met een gemeenschappelijk belang (naakt wandelen), er is geen officiële status of gids. Toch wordt er voor veiligheid en wederzijdse samenwerking verwacht dat mensen de aanwijzingen van de organisator volgen en netjes lopen tussen de leider en de bezemwagen. Tot slot: dit is geen protestmars is, dit is slechts een wandeling door onze fantastische natuur met minder dan de meeste mensen nodig hebben.